Over onze caravaan

de camper als knusse zingstudio

Het onstaan van onze Caravaan 

Begin 2016  zaten wij  te fantaseren wat een leuke vorm zou zijn om ons vak stembevrijding, op een luchtige leuke manier, de wereld in te brengen. Wij zijn stembevrijders van beroep, een ambacht wat nog niet bij iedereen bekend is. En opeens  hadden we het volgende bedacht; we gaan naar allerhande festivals en nodigen mensen uit om bij ons in de camper te komen zingen. En als ze dat in eerste instantie niet durven, gaan wij voor ze zingen. De camper als gezellig fenomeen op wielen, is een uitstekend leuk mobiel studiootje waarin allerlei muziek kan ontstaan. We hebben dit idee uitgeprobeerd op de geluksroute in Groningen en waren meteen verkocht.Door de verschillende campers hebben we allerlei mogelijkheden qua vormgeving om mee te spelen in de uitvoering van een zingmoment.               

Bijvoorbeeld 4 gasten en 5 stembevrijders tegelijk in 1 camper is mogelijk. Of voor een meer surround effect, kunnen er 2 gasten in het midden zitten, die tegelijk van voren en van achter worden bezongen. Dit geeft weer een heel andere ervaring.


Lol, geluk, ontroering, ...

juli 2016 deden we het Oord festival in Emmeloord aan. Ongeveer veertig mensen, varierend van een broer en zusje van 12 tot een vriendengroep van dertigers en een stel van rond de zeventig, hadden een heel byzondere zangervaring. Dat vertelde ze ons.

Dat zagen we aan de tranen van ontroering in de ogen en aan de glimlach op het gezicht of de bulderende lach waarmee sommigen totaal verbijsterd de camper verlieten.

Wij werden op ons beurt verrast door een stel manlijke deelnemers die spontaan opzoek gingen naar mensen die 'toch echt mee moesten maken van wat zij hadden meegemaakt'. Geweldig dit enthousiaste 'ping-pong' effect.

Reacties van gasten

'Het geeft mij een ego boost'

'Volgens mij hoor je dit, als je naar de hemel gaat'

'Mijn ziel is geraakt'

'Wat een aangename verassing was dit, nu weer op de fiets naar huis'

'Komen jullie een biertje met ons drinken'

't kippenvel liep me over mijn rug'

Wat doen we nog meer..

De Stemcaravaan komt naar je toe

zingen kan immers overal en voor iedereen

Zingen voor zieken

Wij hebben kort geleden in het Isala ziekenhuis in Zwolle voor de zieke mensen aldaar gezongen op verschillende afdelingen. Hieronder een aantal reacties: Man die bijna niet kan praten: "Applaus, prachtig" . Man van 86 jr: "Dit is toch prachtig. Dit is nog nooit gebeurd." Moeder van zieke baby die op schoot zat: "hij ontspant helemaal en zijn ademhaling wordt rustig"'

Zingen op verjaardagen of jubilea

Ben je de rondzit met taart en koffie zat. Wil je je verjaardag eens anders vieren. Of wil je een speciaal kado geven, geef dan een uur zingen met de Stemcaravaan. Altijd prijs :-) Wij gaan er dan voor zorgen dat iedereen zingt en met iedereen heeft gezongen. Dit geeft per direct erg veel leuke reuring, spanning en sensatie. En naderhand veel gespreksstof bij de taart of borrel.

Zingen als opening van een event

Het verbind de groep in een lied tijd

17 maart 2018 was het 25 jarig bestaan van de opleiding Klassieke Homeopathie in Zwolle en Amsterdam. Hier verzorgde wij de openingszang.

Na het openingsgesprek hebben we meteen met de iedereen gezongen. Een mini workshop als het ware, waar iedereen binnen 15 minuten voluit met brede glimlach aan het zingen is.

Dit breekt het ijs, zorgt voor een goede positieve sfeer en verbindt de groep mensen. Het maakt het contact maken naderhand makkelijker.

Interesse, mail of bel ons.